Angstbegeleiding

Bent u bang voor de tandarts? U bent zeker niet de enige. Regelmatig spreken mensen uit bang te zijn om de tandarts te bezoeken. Meestal dateren deze angsten nog uit de jeugd. Bijvoorbeeld door de schooltandarts. Maar ook angst voor pijn wordt vaak genoemd. Gelukkig is er veel veranderd in de afgelopen jaren.   

Mensen met heel veel angst durven vaak helemaal niet meer naar de tandarts te gaan. De controles worden niet meer gedaan en afspraken worden uitgesteld. Dit maakt de problemen echter alleen maar erger. En vaak neemt de angst alleen maar toe. Daarnaast kan de lichte verkleuring na een paar jaar een groot gat worden of een wortelkanaalbehandeling.

Wat kunnen wij voor u doen?
Wij willen u graag helpen het gevoel van angst onder controle te krijgen. Vertel ons dat u bang bent. Wij zullen er rekening mee houden.

In onze praktijk is het mogelijk meer tijd voor uw behandeling uit te trekken. Zo is er tijd en ruimte om in gesprek te gaan over uw angst. We kunnen een eerste afspraak plannen, waarin we alleen kijken, een foto maken en een diagnose stellen, zonder direct over te gaan op de behandeling zelf. Wellicht maakt dit de drempel om een afspraak te maken kleiner voor u.
We leggen iedere stap van een behandeling zorgvuldig uit, zowel vooraf als tijdens de behandeling. We leggen uit welke instrumenten we gebruiken en waarvoor deze nodig zijn. Ook kunt u in een spiegel meekijken als u dat fijn vindt.  Wanneer u weet wat we doen, neemt dat al veel onzekerheid en angstgevoelens weg. Ook geven we u graag nog mee dat er de laatste jaren zoveel is veranderd op tandheelkundig gebied, dat pijn bij een behandeling steeds beter te bestrijden is.

Wij zullen er alles aan doen om uw onrust weg te nemen en u op uw gemak te stellen. Dit geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen.

Angstpreventie moet wat ons betreft dan ook op jonge leeftijd beginnen. Wanneer u uw kindje meeneemt vanaf het doorbreken van het eerste tandje, went uw kind aan een tandartsbezoek. En ervaart uw zoon of dochter dat een bezoek aan de tandarts ook heel leuk kan zijn!

 

 

 

© 2017-2024 - Tandheelkundig Centrum Beukenlaan