Gewoon Gaaf

Wat is Gewoon Gaaf?
Met de Gewoon Gaaf methode helpt de preventie assistent of de mondhygiënist kinderen, met hulp van hun ouders, de tanden en kiezen gezond te houden. Al vanaf het eerste melktandje. Kinderen wennen op jonge leeftijd aan de tandarts en leggen meteen de basis voor een gezond gebit. Voor nu én later!

Wil jij een gebit zonder gaatjes? Lees dan even verder!

De preventie assistent of de mondhygiënist geeft jou en (afhankelijk van je leeftijd) je ouders advies dat is afgestemd op jouw gebit. En helpt je een gaaf gebit te hebben en houden. Hoe gaat dat in zijn werk?

1.      Checken
De preventie assistent of mondhygiënist maakt een risico inschatting. Daarbij kijkt ze naar een aantal punten:
-          Hoe vaak en hoe goed poets jij al?
-          Ben je aan het wisselen?
-          Breken er nieuwe tanden en kiezen door?
-          Zijn er misschien beginnende gaatjes?
-          Wat eet en drink je op een dag?

2.      Het plan
Op basis van deze risico-inschatting bepaalt de preventie assistent of mondhygiënist wanneer ze jou weer terug wil zien. Misschien is er iets extra’s nodig, zoals een fluoridebehandeling.

3.      Persoonlijk advies
Het kan zijn dat jij minder vaak of misschien vaker terug moet komen dan je broertje of zusje. Het gaat tenslotte om jouw mond en jouw gebit. En die is uniek! Ook krijg je persoonlijk advies over hoe jij het beste kunt poetsen en voedingsadvies.

Goed tandenpoetsen gaat niet vanzelf. Dat moet je leren. Het kan zijn dat jij heel goed zelf je tanden poetst. Dat is heel fijn! Maar wij adviseren wel ouders of verzorgers 1 keer per dag na te laten poetsen tot je 10 jaar bent. Ben je al ouder, dan mogen ouders en verzorgers natuurlijk altijd controleren!

De Gewoon Gaaf-methode helpt jou je gebit gaaf en gezond te houden. Met gewoon Gaaf word jij honderd met je eigen gebit.

 

 

 

 

© 2017-2024 - Tandheelkundig Centrum Beukenlaan