Second opinion

U bent bij ons in de praktijk van harte welkom voor een second opinion. Een second opinion is een onafhankelijke tweede mening over een gebitssituatie of een behandelplan waarover al een eerste mening bekend is.

Wanneer u bij ons een second opinion aanvraagt, krijgt u wel te maken met afspraken van tandartsen onderling. Hierbij volgen wij de richtlijnen en de praktijkwijzers van de KNMT.

Hoe werkt een second opinion:
·         Het liefst voeren wij de second opinion uit op verwijzing van uw eigen tandarts. Dit hoeft u niet te beschouwen als een teken van wantrouwen. Er zijn altijd verschillende zienswijzen en behandelopties. Wanneer u twijfelt, is het belangrijk u zo goed mogelijk te laten informeren, zodat u samen met de eigen behandelaar tot de beste oplossing voor u kunt komen.
·         Het is prettig als uw eigen tandarts zoveel mogelijk informatie opstuurt. Zo kunnen we wellicht voorkomen dat er extra kosten (zoals röntgenfoto’s of gebitsmodellen) gemaakt moeten worden. We beschikken graag over het behandelplan, de röntgenfoto’s, de parodontium status en de gebitsmodellen.
·         De tandarts die de second opinion uitvoert, stelt een diagnose en doet voorstellen voor de behandeling. Hiervan wordt een rapportage gemaakt.
·         Wij sturen u altijd terug naar uw eigen tandarts. Wij voeren onze behandelvoorstellen dus niet uit. Tenzij uw eigen tandarts u daarvoor (na overleg met u) naar ons verwijst.
·         Tot een jaar na de second opinion nemen wij u niet aan als patiënt.

Wat zijn de kosten:
Voor een second opinion wordt in ieder geval een C28 berekend. Daar bovenop komen eventueel kosten voor röntgenfoto’s (X10 of X21) of kosten voor gebitsmodellen (C29 + techniekkosten). Wij zullen deze kosten voor aanvullend onderzoek vooraf met u bespreken. Voor de actuele tarieven kijkt u [hier].
Wij vragen u de kosten direct per pin te voldoen. Natuurlijk krijgt u een nota mee. Deze kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Wat u vergoed krijgt, is afhankelijk van uw zorgverzekering. Om verrassingen te voorkomen, is het verstandig dit vooraf te informeren.

Second opinion binnen onze praktijk
Bent u patiënt bij Tandheelkundig Centrum Beukenlaan en wilt u een second opinion? Neemt u dan contact op met de praktijk. U heeft de vrijheid zelf een tandarts te kiezen. Dit kan zowel binnen als buiten onze praktijk. Wij kunnen u ook adviseren.

 

 

 

© 2017-2024 - Tandheelkundig Centrum Beukenlaan